Včasih je veljalo, da beljenje zob škoduje, ker so uporabljali drugačna sredstva v drugačnih koncentracijah. Mnogi zobozdravniki žal še danes niso seznanjeni z novimi dognanji in beljenje zavračajo.

 

Sodobna belilna sredstva, ki jih uporabljamo v naši praksi, zaradi dodatkov, zobe celo okrepijo, povečajo njihovo površinsko mikrotrdnost in jih naredi bolj odporne proti kariesu.

 

Študije potrjujejo, da je beljenje zob varno in učinkovito. Belila, ki vsebujejo 10% karbamidni peroksid (ekvivalentno 3,6% vodikovem peroksidu), ne pustijo nobenih poškodb na sklenini.

 

 

 

 

 

Po beljenju zobe v naši ordinaciji tudi zaščitimo s fluoridnim premazom, ki zmanjšuje občutljivost in okrepi sklenino, saj nastaja v slenini fluorov hidroksiapatit, ki je obstojnejši kot kalcijev hidroksiapatit, ki je normalno v površini sklenine.

 

Normalno je, da so obrabljeni in že prej občutljivi zobje po beljenju malce bolj občutljivi na toplo, vendar problem mine v roku 12-24 ur. Občutljive paciente obravnavamo po posebnem protokolu, tako da ponavadi sploh nimajo problemov.

 

Je beljenje škodlivo? 

PROMOCIJA - Bel nasmeh za 299 EUR

Naročite se zdaj, in si zagotovite beljenje zob do 200 EUR ceneje.